CROSSMINTON – ICO NATIONS CUP FINALE

CROSSMINTON – ICO NATIONS CUP FINALE

Crossmintonski klub S.R.U.Z. uz podršku Sportske zajednice grada Zaboka organizira međunarodni turnir u crossmintonu – ICO NATIONS CUP FINALE 2017. ZABOK.

Očekuju se najbolji igrači crossmintona iz nekoliko europskih država, a to su reprezentacije : Slovenije, Njemačke, Čehoslovačke i Hrvatske, a očekuju se i potvrda dolaska reprezentacija: Poljske, Španjolske i Turske.

Turnir se održava u novoj sportskoj dvorani u Zaboku 7. listopada 2017. s početkom u 08.00 sati.

Pozivamo Vas da posjetite turnir i podržite crossmintonsku reprezentaciju Hrvatske.

S obzirom na to da je crossminton relativno novi sport dajemo Vam nekoliko osnovnih informacija:

Crossminton je interaktivan sport s reketom koji kombinira elemente iz dobro znanih sportova, squasha, tenisa i badmintona. Može se igrati pojedinačno ili u parovima.

Terene duljine 5.50 metara, udaljene međusobno 12.80 metara, NE dijeli mreža. Reketi su nalik squash reketima, a loptica je malo teža od badmintonske te ona cijelo vrijeme leti brzinom od oko 200 kilometara na sat.

Prednost ovog sporta je to što nije ograničen prostorom, podlogom ili vremenskim uvjetima. Zbog vremenskih prilika prvenstva se uvijek igraju u dvoranama, ali se crossminton inače može igrati bilo gdje, od plaže pa čak do krovova zgrada.

Kategorije su prilagođene uzrastima (do 12, 14, 18 godina, open ž/m, iznad 35 godina žene, iznad 40 i 50 godina muškarci).

Turniri se redovito tokom godine održavaju u svim članicama ICO (Internacional Crossminton organization) saveza.

Službena stranica crossmintona se nalazi na : ICO

Prenešeno sa www.zabok.hr

Share

Related Posts

ZAGORJE TRAIL & MTB RACE ZAGORJE

ZAGORJE TRAIL & MTB RACE ZAGORJE

Zagorje Trail & MTB Race Zagorje 2015

Zagorje Trail & MTB Race Zagorje 2015