ODRŽANA 14. SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA

ODRŽANA 14. SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA

Uz redovito praćenje realizacije financijskog plana Zajednice, konstatirano je da se financiranje udruga kroz transfer sredstava iz proračuna Grada Zaboka vrši redovito i bez ikakvih problema. U okviru raspoloživih sredstava, a prema zahtjevima udruga, pokušavaju se pratiti potrebe i izvanredne situacije u radu udruga članica. Tako je u proteklom razdoblju u više navrata intervenirano isplatom predujmova za pojedine udruge zbog izvanrednih događanja. Istaknuto je i povećanje izdataka za materijalne troškove Zajednice, uglavnom radi povećanih troškova održavanja i registracije kombi vozila u vlasništvu Zajednice.

Vodila se i rasprava o pristiglim zamolbama udruga za dodatnim financiranjem dodatnih neplaniranih troškova sportskih događanja. Tako je odobreno ŠRD Zabok financiranje nastupa ekipe kadetkinja na završnici Kupa Hrvatske u Koprivnici u iznosu od 2.000,00 kn. Također je odobrena pomoć  udruzi KBK BTI Zabok sa dodatnih 3.000,00 kn u financiranju nastupa dvoje njihovih natjecatelja na Europskom prvenstvu u Poljskoj, gdje je Sandra Helena Tkalčević postala europska prvakinja. NK Rudar Dubrava je tražio dodatnih 5.000,00 kn za pomoć u financiranju turnira „Zagića“ i „Limaća“ što je također odobreno. ŠRD Linjak je tražio da im se odobre sredstva za njihovo djelovanje, a podsjećamo da oni nisu participirali sredstva iz javnog poziva za 2016. godinu, iz razloga što su napravili grešku u pisanju programa. Kako bi im se omogućilo da prebrode ovu godinu odobren im je iznos od 4.000,00 kn. Sva odobrena sredstva će biti isplaćena uz poštivanje zakonske procedure ugovaranja i izvješćivanja.

Dogovoreno je da se svim udrugama članicama Zajednice pošalje zahtjev za dostavu podataka o financijskim potrebama za 2017. godinu, kako bi se mogao izraditi programski zahtjev prema Gradu Zaboku za potrebe izrade proračuna Grada Zaboka.

Bilo je još riječi i o pripremama za ovogodišnji izbor najboljih sportaša Grada Zaboka, a predsjednik Ivan Jelenčić upoznao je članove i sa najnovijim informacijama o tijeku izgradnje nove sportske dvorane.

Share

Related Posts

ODLUKE IZVRŠNOG ODBORA

ODLUKE IZVRŠNOG ODBORA

REDOVNA SKUPŠTINA

REDOVNA SKUPŠTINA

SVEČANO OTVORENJE SPORTSKE DVORANE ZABOK

SVEČANO OTVORENJE SPORTSKE DVORANE ZABOK

JAVNI POZIV ZA FINANCIRANJE PROGRAMA SPORTSKIH UDRUGA ZA 2017. GODINU

JAVNI POZIV ZA FINANCIRANJE PROGRAMA SPORTSKIH UDRUGA ZA 2017. GODINU