Zdravko Zelić

Ekipno prvenstvo Krapinsko – zagorske županije u ubrzanom šahu

Zdravko ZelićZabočki Polet pobijedio sve redom
U organizaciji Zagorskog županijskog šahovskog saveza odigrano je ekipno prvenstvo Krapinsko – zagorske županije u šahu po ubrzanom ritmu (15 minuta razmišljanja po igraču). Restoran KTC – a okupio je 11 ekipa, a igralo se po takozvanom Bergerovom sustavu (svaki sa svakim) u 11 kola. Natjecanje je trajalo tokom čitavog nedjeljnog dana, osim jednosatnog prekida za ručak. I ove godine slavio je hrvatski trećeligaš Polet iz Zaboka koji je sve pobijedio u 11 kola, a dakako presudna je bila pobjeda nad izravnim konkurentom, drugoligašem Krapinom u trećem kolu s 3:1. Favorizirana Krapina (Mirjana Medić, Frouth, Muha, Frank, Krklec) spotakla se potom kasnije nad četvrtoligašem Oroslavjem igrajući u šestom kolu s njim neodlučno 2:2 i tako je potpuno ispala iz trke za prvo mjesto. U zabočkoj pobjedničkoj vrsti bili su braća Zdravko i Branko Zelić, Mladen Kurečić i Ivan Bočkaj te pričuve Tomislav Barlović i Mirko Janković.

Redoslijed: Polet (Zabok) 22, Krapina I 19, Gaj (Mače) 17, Straža I (Hum na Sutli) 15 (29), Oroslavje 15 (26), Zelenjak (Klanjec) 10, Laufer I (Sveti Križ Začretje) 9 (20), Pregrada 9 (20), Krapina II 7, Laufer II 6, Straža II 3, Oroslavje (kadeti) bez bodova.

Na opće zadovoljstvo svih, rutinski i nenametljivo, svoj sudački dio obavila je Radmila Švaljek iz Krapine, inače županijski šahovski sudac.

Share

Related Posts

POLET POBJEDNIK ŠAHOVSKOG KUPA KZŽ

POLET POBJEDNIK ŠAHOVSKOG KUPA KZŽ

POLET ZABOK PETI

POLET ZABOK PETI

Komentirajte

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.Obavezna polja su označena s *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*